ALAN HESAPLARI

1. Karenin alanını bulmak için aşağıdakilerden hangisini yaparız?
A) Bir kenar uzunluğunu dört ile çarparız.
B) Bir kenar uzunluğunu kendisi ile çarparız.
C) Uzun kenar ile kısa kenarı çarparız.
D) Kenar uzunluklarını toplarız.

 

2. Dikdörtgenin alanını bulmak için aşağıdakilerden hangisini yaparız?
A) Bir kenar uzunluğunu dört ile çarparız.
B) Bir kenar uzunluğunu kendisi ile çarparız.
C) Uzun kenar ile kısa kenarı çarparız.
D) Kenar uzunluklarını toplarız.

 

  3. Bir kenarı 6cm olan karenin alanı kaç cm’dir?
A) 36 cm2
B) 24 cm2
C) 30 cm2
D) 42 cm2

 

4. Bir kenarı 5cm olan karenin alanı kaç cm2 dir?
A) 20 cm2
B) 25 cm2
C) 30 cm2
D) 36 cm2

 

5. Bir kenarı 12cm olan karenin alanı kaç cm2 dir?
A) 120 cm2
B) 125 cm2
C) 144 cm2
D) 160 cm2

 

6. Çevresi 60cm olan karenin alanı kaç cm2 dir?
A) 120 cm2
B) 125 cm2
C) 220 cm2
D) 225 cm2

 

7. Çevresi 96cm olan karenin alanı kaç cm2 dir?
A) 576 cm2
B) 450 cm2
C) 283 cm2
D) 260 cm2

 

8. Uzun kenarı 15cm ve kısa kenarı 10cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2 ‘dir?
A) 25 cm2
B) 150 cm2
C) 250 cm2
D) 300 cm2

 

9. Uzun kenarı 15cm ve kısa kenarı 9cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2 ‘dir?
A) 125 cm2
B) 115 cm2
C) 135 cm2
D) 145 cm2

 

10. Kısa kenarı 10cm ve uzun kenarı kısa kenarının iki katı olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’ dir?
A) 75 cm2
B) 100 cm2
C) 150 cm2
D) 200 cm2

 

11. Uzun kenarı 30cm ve kısa kenarı uzun kenarının yarısı kadar olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’dir?
A) 450 cm2
B) 350 cm2
C) 250 cm2
D) 200 cm2

 

12. Çevresi 36cm ve uzun kenarı 10cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’ dir?
A) 75 cm2
B) 80 cm2
C) 90 cm2
D) 100 cm2

 

  13. Çevresi 48cm ve uzun kenarı 15cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’dir?
A) 100 cm2
B) 115 cm2
C) 125 cm2
D) 135 cm2

 

14. Çevresi 48cm ve kısa kenarı 9cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’dir?
A) 135 cm2
B) 145 cm2
C) 155 cm2
D) 165 cm2

 

15. Kısa kenarı 8cm ve uzun kenarı kısa kenarının iki katı kadar olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’ dir?
A) 120 cm2
B) 128 cm2
C) 138 cm2
D) 130 cm2

 

16. Çevresi 40cm ve kısa kenarı 5cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm2’dir?
A) 45 cm2
B) 65 cm2
C) 75 cm2
D) 100 cm2

 

  17. Bir kenarı 5cm olan 3 kare yan yana getiriliyor. Oluşan şeklin alanı kaç cm2’dir?
A) 150 cm2
B) 125 cm2
C) 100 cm2
D) 75 cm2

 

18. Çevresi 100cm olan karenin alanı kaç cm2’dir?
A) 625 cm2
B) 500 cm2
C) 450 cm2
D) 325 cm2

 

19. Alanı 25 cm2 olan karenin çevresi kaç cm’dir?
A) 25cm
B) 20cm
C) 15cm
D) 10cm

20. Alanı 300 cm2 ve kısa kenarı 10cm olan dikdörtgenin uzun kenarı kaç cm’dir?
A) 60cm
B) 40cm
C) 50cm
D) 30cm

 

Cevaplar

1-B 2-C 3-A 4-B 5-C 6-D 7-A 8-B 9-C 10-D

11-A 12-B 13-D 14-A 15-B 16-C 17-D 18-A 19-B 20-D

Yorum Yaz