KESİR PROBLEMLERİ TESTİ -1-

KESİR PROBLEMLERİ TESTİ -1-



1. 42 metre kumaşın 6/7 sini Serap, geri kalanını Nilgün alıyor. Serap, Nilgün’den kaç metre fazla kumaş almıştır?
A) 30 B) 24
C) 36 D) 6
2. Ayakkabıcı 54 çift ayakkabısının önce 2/9 sini, sonra da kalanın 1/3 ini satıyor. Kaç çift ayakkabı kalmıştır?
A) 28 B) 36
C) 42 D) 24
3. 1/5 i 30 olan sayının 2/5 si kaçtır?
A) 30 B) 60
C) 40 D) 50

4. 60 sayfalık kitabımın 2/5 sini okudum. Geriye okunacak kaç sayfam kaldı?
A) 36 B) 30
C) 40 D) 24
5. Kare şeklindeki bir bahçenin çevresinin 1/4 i 40 metredir. Bahçenin bir kenarının yarısı kaç metredir?
A) 20 B) 30
C) 40 D) 60
6. 1/5 metre kaç santimetre yapar?
A) 25cm B) 20cm
C) 30cm D) 40cm

7. Bir kilogram fındığın 2/5 si kaç gram gelir?
A) 200g B) 300g
C) 400g D) 500g

8. 80 YTL paranın 1/4 ini Onat, 1/5 ini Kemal aldı. Onat, Kemal’den kaç lira fazla para aldı?
A) 3 B) 2
C) 5 D) 4
9. 2/5 si 20 olan sayı kaçtır?
A) 50 B) 40
C) 100 D) 120

10. 3/8 ü 72 olan sayının 1/3 i kaçtır?
A) 64 B) 74
C) 84 D) 94

11. Evdeki yumurtaların 2/3sini kullandık. Geriye 12 yumurta kaldı. Başlangıçta kaç yumurtamız vardı?
A) 30 B) 24
C) 40 D) 36
12. Hangi sayının 3/5 si 30 olur?
A) 25 B) 30
C) 15 D) 50


13. Bir kitaplıktaki 75 kitabın 1/5 i öykü kitabı, diğerleri romandır. Kitaplıkta kaç roman vardır?
A) 10 B) 60
C) 20 D) 25
14. Bir günün 2/3 si kaç saattir?
A) 16 B) 8
C) 12 D) 6
15. Ezgi’nin yaşı annesinin yaşının 2/9 si kadardır. Ezgi 10 yaşında olduğuna göre annesinin yaşı kaçtır?
A) 25 B) 35
C) 45 D) 55
16. 45 cevizin 2/5 si kaç ceviz yapar?
A) 16 B) 17
C) 18 D) 20

17. Begüm kitabından 20 sayfa okudu. Geriye kitabın 3/4 ü kaldı. Kitabın tamamı kaç sayfadır?
A) 60 B) 70
C) 50 D) 80
18. Nur, 5 yıl sonra 14 yaşında olacaktır. Nur’un şimdiki yaşının 1/3 i kaçtır?
A) 3 B) 5
C) 2 D) 4
19. Yarısı 50 olan sayının 4/5ü kaçtır?
A) 30 B)80
C) 25 D) 50

20. 3/8 ü 72 olan sayının 2/3 eksiği kaçtır?
A) 120 B) 64
C) 125 D) 130

 

 

 


CEVAPLAR

1-A 2-A 3-B 4-A 5-A 6-B 7- C 8-D 9-A 10- A
11-D 12-D 13-B 14-A 15-C 16-C 17-D 18-A 19-B 20-B

 

KESİR PROBLEMLERİ

1.      Babası, Ali’ye bahçedeki çiti boyamasını söylemiş. Ali, 36m uzunluğundaki çitin  1/6 ini kırmızıya  1/6‘ ini  maviye boyamış. Ali çitin kaç metresini  boyamıştır?

A)      12m

B)      24m

C)      30m

D)      18m

2.       Bir günün2/6 ‘sini uykuda 1/6 ‘ini okulda geçiriyorum. Geriye kaç saat kalır?

A)      12 s

B)      10 s

C)      8 s

D)      6 s

3.      250 YTL aranın 2/10 ‘si ile  1/10 ‘ ini harcadım. Geriye kaç liram kaldı?

A)      150 YTL

B)      125 YTL

C)      175 YTL

D)      100 YTL

4.      Bir top kumaşın 2/8 ‘si ile1/8  ‘i satılmıştır. Bir top kumaş 200 m olduğuna göre geriye kaç m kumaş kalmıştır?

A)      75 m

B)      100 m

C)      125 m

D)      150 m

5.      Bahçemizin 1/7 ‘ine gül,2/7  ’sine lale, geriye  kalan kısmına da sebze diktik. Bahçemiz 98 metre kare olduğuna göre ne kadarına çiçek ektik?

A)      35 m2

B)      40 m2

C)      42 m2

D)      45 m2

6.       Berke kitabının önce1/5 ‘ini sonra da 2/5‘sini okudu. Berke’nin kitabı 75 sayfa olduğuna göre Berke kaç sayfa okumuştur?

A)      45

B)      30

C)      60

D)      25

7.      Can, sabah kutudaki sütün 1/9 ‘ini akşam da 3/9‘ünü  içmiştir. Bir şişede 450 cl süt olduğuna göre geriye kaç cl süt kalmıştır?

A)      150 cl

B)      250 cl

C)      200 cl

D)      500 cl

8.      48 litrelik  bir bidon suyun önce2/6  ‘si sonra 3/6’ü harcanmıştır. Geriye kaç litre su kalmıştır?

A)      7 litre

B)      8 litre

C)      42 litre

D)      14 litre

9.      Balonlarımın önce3/8 ‘ü sonra1/8 ‘i  daha sonrada 2/8 ‘si patladı. Geriye 14 balon kaldığına göre kaç balon patlamıştır?

A)      28

B)      35

C)      14

D)      42

10. Bizim sınıftaki öğrencilerin 1/10‘i resim, 4/10 ‘ ü müzik ve 3/10 ‘ matematik kursuna gidiyor.Sınıf mevcudu 40 olduğuna göre kursa giden kaç öğrenci vardır?

A)      16

B)      32

C)      24

D)      8

11.           Babam, resim çerçevesi yapmak için  78cm çıtanın 4/6‘ ünü kullandı. Geriye cm çıta kaldı?

A)      12cm

B)      26 cm

C)      18cm

D)    30cm

12.           Belediye 42km yolumuzun 1/6’ ini asfaltladı. Geriye    kaç km yol kaldı?

A)      36 km

B)      35 km

C)      30 km

D)    28 km

 13.     Selin, masal kitabının  3/6‘ünü okudu.  Okunacak 36 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır?

A)      36

B)      72

C)      118

D)    144

14.           Bir manav üzümlerin 1/3’ini sattı. 15 kg üzüm sattığına göre geriye kaç kg üzüm kalmıştır?

A)      15

B)      20

C)      30

D)    45

15.           Kümesteki tavukların 1/4‘i yumurtluyor.  Bu kümeste 20 tavuk olduğuna göre yumurtlamayan kaç tavuk vardır?

A)      5

B)      15

C)      4

D)    8

16.           Bir sandık elmanın  3/6’ünü sattık. Geriye 18kg elma kaldığına göre satılmadan önce sandıkta kaç kg elma vardır?

A)      24kg

B)      32kg

C)      36kg

D)    40kg

17.           Bir sepetteki 90 yumurtanın 4/10‘ünü sattık. Geriye kaç yumurta kaldı?

A)      30

B)      36

C)      45

D)    54

18.           Bir sandık domatesin  2/8‘si çürüdü. Geriye 18 kg domates kaldığına göre bir sandıkta kaç kg domates vardır?

A)      16kg

B)      42kg

C)      24kg

D)    8kg

19.             4– A  sınıfındaki 45 öğrencinin 3/9 ‘ü geziye katıldı.Geziye katılmayan öğrenciler kaç kişidir?

A)      15

B)      20

C)      30

D)    25

20.            Selin, 70 cevizin  7/10 ‘sini arkadaşları ile paylaştı. Selin’e kaç ceviz kaldı?

A)      21

B)      14

C)      28

D)      49

 

 

 

 

CEVAPLAR

 

1-A 2-A 3-C 4-C 5-C 6-A 7-B 8-B 9-D 10-B

11-B 12-B 13-B 14-C 15-B 16-C 17-C 18-C 19-C 20-A


 

Yorum Yaz
Arkadaşların Burada !
Arkadaşların Burada !